Nyuszi csoport

Rólunk

Óvodapedagógusok:
Magyari Andrea – Andi néni
Zsigmond Zita – Zita néni

Dajka: Szabó Szilvia – Szilvi néni

Csoportunkban három korosztály is megtalálható, melyből jövőre több gyermek is iskolába megy. A 22 kisgyermekre és a két halacskánkra három felnőtt vigyáz, Andi néni, Zita néni és Szilvi néni.

Csoportszobánkat és a játékokat is úgy rendeztük és válogattuk, hogy a gyermekek életkori sajátosságainak megfeleljenek. Folyamatosan fejlődésüket követve megfelelően bővítjük, cseréljük a játékokat.

Csoportunk szokás-szabályrendszerét is úgy alakítottuk ki, hogy lehetőség legyen a differenciálásra és az egyéni bánásmódra.

Építünk természetes gyermeki kíváncsiságukra, szeretnénk, ha számukra öröm és játék lenne az ismeretek elsajátítása. Kísérletező kedvükre számítva vezetjük be őket a természet titkaiba minden évszakban.

„Zöld Óvoda” címhez méltóan éljük mindennapjainkat, takarékoskodunk a vízzel és az energiával, szelektíven gyűjtjük a szemetet, komposztálunk és újrahasznosítunk. Etetjük, itatjuk a madarakat, csíráztatunk, hajtatunk és tavasztól őszig ápoljuk a kiskertünket. Jeles napokat, ünnepeket, hagyományainkat figyelemmel kísérve folyamatosan megrendezzük azokat.

Mindennapjainkat átszövik a játékos verselések, énekes játékok, kézműveskedés, rajzolás, mintázás, barkácsolás és más változatos tevékenységek. Sokféle mozgáslehetőséget kínálunk fel számukra a csoportszobában és az udvaron annak érdekében, hogy testi, szellemi fejlődésük harmonikus legyen.

Mégis elsődleges dolgunk a sok, sok, sok, …JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK!!!

 

 

Képeink