Cica csoport

Óvodapedagógusok:
Árvay Emese Gabriella - Emese néni

Dajka: Lázár Ilona - Ica néni
Pedagógiai asszisztens: Kata Dóra - Dóri néni

Csoportunkba vegyes életkorú gyermekek járnak; idén is érkeztek hozzánk, ezért fontos számunkra, hogy beilleszkedésüket, új barátok találását megkönnyítsük számukra.
Azonban nem csak erre figyelünk, hanem a különleges bánásmódot igénylő gyermekek elfogadását is erősítjük a gyermekeinkben.

Csoportszobánk meleg, barátságos, hangulatú a gyerekek felszabadultak, empatikusak egymással, mert fontosnak tartjuk az elfogadó pozitív érzelmi környezet megteremtését minden nap. Előfordul, hogy valaki szeretne elvonulni kicsit, ilyenkor a babaszobában a puha kanapépárnák oltalmában megteheti.  Az új kanapé nagy örömet okozott az egyik kedvelt hellyé vált.

Szeretjük a természetet, az állatokat, ezért gondoskodunk a kertünk madarairól, szívesen ápoljuk a” zöld sarkot” ami minden évszakban megújul; kertészkedünk együtt, minden évszakban megtaláljuk a szépséget és az örömet.

A természet védelme és a fenntarthatóságra törekvés mindennapjaink része, és az ehhez tartozó jeles ünnepeket megtartjuk, mint például az „Autómentes sportnapot”, vagy   Az Állatok világnapját, Madarak-fák napját stb… Ilyenkor is sokat mozgunk, hiszen a sok játékos mozgás segít fejlődni.

Szeretünk sokat beszélgetni együtt örülünk a sok élménynek, amit a gyerekek megosztanak velünk, vagy egymással; és szeretjük a meséket, mert azokból sohasem elég és életreszoló érzelmi tartalékot biztosít.
Verset tanulni pedig imádunk, és mindenki saját vérmérséklete alapján szeretné megmutatni, hogy már mennyit tud. Mindenki dicséretet is kap -személyre szólót- hiszen a pozitív visszajelzés szárnyakat ad!

Reméljük, hogy aki majd „útra kel tőlünk, a „mesebeli tarisznyájában” sok olyan „hamuba sűlt pogácsát” visz magával, ami segíti majd az iskolába lépeskor és tovább!