Csibe csoport

Rólunk

Óvodapedagógusok:
Murányi Judit – Judit néni
Németh Józsefné – Ági néni
Dajka: Gáli Ferencné – Zsuzsi néni

A 2021/22. nevelési évben 21 „kiscsibe” alkotja a Csibe vegyes csoportot. Kapcsolatteremtő játékokat szervezünk, hogy minél hamarabb megismerjék és elfogadják egymást és a csoportban dolgozó felnőtteket. Személyes példaadással és családias légkör biztosításával segítjük őket a csoport szokás- és szabályrendszerének megismerésében és elsajátításában.
A csoportszobánkat átrendeztük, hogy még barátságosabb, otthonosabb legyen. Kialakítottunk báb-mese-zenesarkot, természetpolcot, babaszoba-babakonyhát, építőszőnyeget és kézműves sarkot.
Mozgásra nemcsak az udvaron, hanem a csoportszobában is lehetőséget biztosítunk: különféle mozgásfejlesztő eszközeinket naponta, igényeik szerint variálva, változatos módon használhatnak, vigyázva saját maguk és a társaik testi épségére.
Mindennapjainkban a legfontosabb a közös játék, emellett helyet kap a mese, a vers, a bábozás, az ének, a kézimunkázás, kiemelten az anyanyelvi játékok és a mozgás.
Színes, változatos tevékenységek szervezésével, az óvodai hagyományok megismertetésével és a környezettudatos magatartás fontosságának megéreztetésével igyekszünk gyermekeink első óvodás évét tartalmassá, maradandó emlékekkel gazdaggá tenni.
Célunk, hogy a beszoktatástól kezdődően összetartó kis közösséggé kovácsolódjunk, ezért arra törekszünk, hogy a közösségben minden kisgyermek megtalálja a helyét és örömmel lépje át reggelente az óvoda kapuját.  Fontos számunkra, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt vidáman és barátságos légkörben teljenek napjai a Csibe csoportban.