Margaréta csoport

Óvodapedagógusok:
Nagy-Máté Erika (Erika néni)
Nagy Kinga (Kinga néni)

Dajka: Indesz Mariann (Mariann néni)

Csoportunkba 19 kigyermek jár, életkoruk szerint nagycsoportosok.

Mindennapjaink megszervezésében nagyon fontos szerepet játszik a játék, a játékba ágyazott tevékenységek megszervezése, a mozgás és az élményszerző tapasztalás. Éppen ezért törekszünk a tapasztalati úton szerzett tudás biztosítására.

Sokat vagyunk a szabad levegőn, minden héten legalább egyszer az óvoda falain kívül teszünk kisebb, nagyobb sétákat, kirándulásokat. (kiscsoportos koruk óta). Fontosnak tartjuk a nincs rossz idő, csak rossz öltözet!!! elvét, ezért óvodásaink alapöltözékéhez hozzátartozik az esőruha, gumicsizma, mert esőben is kimegyünk hatalmas pocsolyatúrákra!

Pedagógiai programunkhoz kapcsolódóan a kiemelt „zöld” ünnepeinket mindig megünnepeljük, de ettől függetlenül a természet szeretetére nevelés, környezettudatos magatartás formálása minden nap szerves részét képezi a tevékenységeinknek. Ezért vannak botsáskáink, gondozásukban a gyerekek is részt vesznek, élőkomposzttal ismertetjük meg gyermekeinket a csoportszobában, bogarakat gyűjtünk, megfigyeljük őket, vizet tisztítunk, szörpöt készítünk és még sorolhatnánk …

Csoportunkra abszolút jellemző, hogy nálunk semmi sem lehetetlen!!! Kiemelt figyelmet fordítunk a másság elfogadására, elfogadtatására, nagyon jó pozitív tapasztalataink vannak a csoportunkban is.

Fontos számunkra a szülőkkel történő kapcsolattartás is, törekszünk a közvetlen, barátságos, bizalmon alapuló, szeretetteljes együttműködésre. Igyekszünk bevonni a mindennapjainkba is a szülőket, ennek érdekében közös programokat is szervezünk, ahol az édesapákról sem feledkezünk meg. (adventi kézműves délután, farsang, ahol meglepetés műsorral készülünk a szülőkkel közösen, anyák napja, évzáró, apák napja, kirándulások)

Ha felkeltettük érdeklődésüket , várjuk szeretettel leendő óvodásainkat!