Margaréta csoport

Rólunk

Óvodapedagógusok:
Nagy-Máté Erika (Erika néni)
Nagy Kinga (Kinga néni)

Dajka: Indesz Mariann (Mariann néni)

Szeretettel köszöntjük Önöket és gyermekeiket! Kérjük, ismerkedjenek meg velünk és csoportunkkal!

2021 szeptemberben nagy szeretettel, izgalommal vártuk a középső csoportosainkat!

Törekedtünk továbbra is a nyugodt, szeretetteljes, vidám légkör kialakítására és ennek köszönhetően nagyon könnyen, zökkenőmentesen indult a nevelési évünk. Ebben fontos szerepe volt a szülőknek is, akikkel folyamatosan kapcsolatot tartunk. Csoportunk életében folyamatosan és aktívan jelen van a dadusnéni, aki szeretetteljes, kedves, gondos attitűdjével segíti munkánkat.

Jelenleg a középső csoport mellett pedagógiai asszisztens is  aktívan részt vesz a mindennapjainkban.

Munkánk szervezésében, tervezésében építünk az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjára és a Helyi Pedagógiai Programunkra!

A gyermekek alapvető és legfontosabb tevékenysége a játék és a mozgás, így legyen szó bármilyen foglalkozásról/kezdeményezésről, biztos, hogy egy jó játékként fogják otthon emlegetni!

Új ismeretek elsajátításához nem kell asztalhoz ülni, de annál többet  kell látni, hallani, érezni, szagolni, tapintani, ezért közvetlen tapasztalatszerzés útján fedezzük fel a gyerekekkel a  világot!

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Sokat tartózkodunk a szabad  levegőn, nagy sétákat teszünk az óvoda környékén, így biztosítva óvodásaink számára a  „kézzelfogható” megismerés, tapasztalás lehetőségét, melynek eredménye lesz majd az elmélyített ismeret, tudás!!

Zöld óvoda lévén nagy hangsúlyt fektetünk a természet szeretetére, a természeti „kincseinek” megóvására, állatvédelemre, újra hasznosításra.

Gyermekeink harmonikus személyiségfejlődéséhez példamutató magatartásunkkal, empátiával, pozitív fegyelmezéssel, erősségeik kiemelésével, nehézségeik közös leküzdésével, a másság elfogadtatásával és végül, de nem utolsó sorban vidámsággal, jó kedvvel, humorral SZERETETTEL szeretnénk hozzájárulni.

Ha eljött az idő, várjuk gyermekeiket a Margaréta csoportban!!!

Képeink