Mackó csoport

Óvodapedagógus: Szaniszló Csilla- Csilla néni és Demeter Katalin - Kata néni

Dajka: Scherdán Erika néni

A Mackó csoportunk vegyes csoport, kis-és nagycsoportosokból áll. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám csoport.  Gyermekeinkre jellemző az egymásra iránti tisztelet és elfogadás, szívesen segítenek egymásnak. A nagyobbak kisebbekre kellőképpen odafigyelnek, segítségükre sietnek, bevonják a minden napos tevékenységükbe. Csoportunkban van « naposkodás » ,amit a nagyobbak végeznek és sok egyéb megbízatás, amit a gyerekek szívesen elvégeznek.

Gyakran sétálunk az óvoda közeli környékén. Sétánk alkalmával a gyermekeink megismerkedhetnek a város természeti adottságaival, így járulunk hozzá, hogy megszokják és megértsék, hogy a természetet óvni, védeni kell. Többször tanulunk táncokat, koreográfiákat. Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat. Mivel « zöld óvoda » vagyunk, így a jeles napokat is megünnepeljük. Olyankor izgalmasabbnál izgalmasabb játékos feladatok várják a gyerekeket.

Szokás a csoportunkban a beszélgető kör, a « Csend játék », amely relaxációs zenével van egybekötve. Nagyon szeretjük a drámajátékokat, amely jól fejleszti a gyermekek személyiség fejlődését. Használjuk az érzelmi kártyákat is, hogy ezáltal jobban tudják megismerni és kifejezni az érzéseiket, és egyben kezelni is.

Fontos számunkra, hogy a csoportba járó minden kisgyermek, saját egyéni fejlődési ütemének megfelelő elvárásokkal találkozzon, sikerélményekkel gazdagodva erősödjön, fejlődjön. A munkák során szeretnénk szebbé és jobbá tenni gyermekeink óvodai életét és, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak és jó alapokat adjunk az iskolai élethez.