Virgoncok csoport

Óvodapedagógusok:
Hajduné Tóth Edit – Edit néni
Árvai Éva - Éva néni

Dajka: Juhászné Vadas Melinda – Melinda néni

Mi vagyunk a Virgoncok!

Nevünkhöz méltóan továbbra is szeretjük a vidámságot és nagyon fontosnak tartjuk a szeretetteljes légkört, mert abban fejlődhetünk igazán jól tovább. Az előző évben már megismertük, megszerettük egymást és a kiscsoport után középsősökként haladunk ovis utunkon. Most ősszel két új kisfiú érkezett hozzánk, személyiségükkel gazdagítják csoportunkat és általuk is alakulhatnak baráti kapcsolataink. Már nem csak úgy, egymás mellett játszunk, hanem szeretünk egymással közösen szerepjátékokat kezdeményezni, családosat, boltosat. Van, amikor utazunk, székekből autót, repülőt formálunk és pizzázóba, fagyizóba is ellátogatunk. A játékelrakásra kitalált mondókát is nagyon szeretjük, mert tudjuk, ezután beszélgetünk kicsit, meghallgathatjuk egymás élményeit vagy éppen kedves öleléssel fejezhetjük ki szeretetünket a társaink iránt.

Lételemünk a mozgás! Csodálatos lett az új udvarunk, rengeteg jó mozgásos játékra van alkalmunk, lehetünk hajózók a tengeren, tűzoltókként is kiállhatjuk a próbát, vagy éppen nyuszikká változva vígan ugrándozhatunk. A focipályán másik csoportba járó barátainkkal együtt rúghatjuk a labdát.

Szeretjük a természetet, rendszeresen tervezünk sétákat, amely során ismerkedünk óvodánk környékével, megfigyeljük a természetben történő változásokat. Természetsarkunkat folyamatosan alakítjuk, szeretünk terméseket, színes leveleket, érdekes kavicsokat, lehullott fakérgeket gyűjteni, megfigyelni. Amikor a szüleinkkel kirándulunk hétvégén, akkor is gondolunk az ovinkra és egy-egy ötlettel gazdagítjuk a gyűjteményt. Közösen veszünk részt kiskertünk alakításában, gondozásában is. Használjuk az ovinkban felállított komposztálót. Figyelünk arra, hogy csak a megfelelő hulladékok kerüljenek ide, amivel azután a kiskertünk növényei fejlődhetnek.

Nagyon szeretjük a ,zöld ünnepeket”, ilyenkor egész héten arra készülünk, közös alkotásokkal, mesékkel és versekkel, dalos-és mozgásos játékokkal színesítjük a témához kapcsolódó napokat.

Van olyan délután is, amikor szüleinkkel közösen alkothatunk és az együtt megvalósított kézműves ötletek otthonunkat díszítik tovább.

Így telnek napjaink a Virgoncban!