Micimackó csoport

Óvodapedagógusok:
Székelyné Oroszi Csilla – Csilla néni
Gergely-Bihari Dóra – Dóri néni

Dajka:
Bereczki Márta – Márta néni

2023. szeptemberében nagycsoportosok lettünk.

Személyi változás történt, Éva néni nyugdíjba vonult, helyette jött Dóri néni, akit a gyerekek hamar elfogadtak és megszerettek.

Csoportunk létszáma 4 új gyerekkel bővült, akik ismerkednek a csoport szokásaival, szabályival, gyerekekkel, felnőttekkel.

Továbbra is igyekszünk nyílt, szeretetteljes, nyugodt, elfogadó légkört biztosítani, ahol a gyerekek mindennapjai megfelelő napirend szerint, jókedvűen telnek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a csoport szokás- szabályrendszerének gyakorlására.

A játék az óvodáskorú gyermek elsődleges tevékenysége, ezért különös gondot fordítunk az életkoruknak, fejlettségüknek, temperamentumuknak megfelelő játékeszközök, játéklehetőségek biztosítására. Sokat verselünk, mesélünk, mondókázunk, énekelünk, dalosjátékozunk, kézműveskedünk. Már nagyon várjuk, hogy birtokba vehessük a felújított udvarunkat.

Figyelmet fordítunk a differenciálásra, mivel a gyerekek igényei is különbözőek. Kiemelt figyelmet fordítunk a mozgásra és a kommunikációra, a szabad levegőn való játékra. Mindezeket az évszakok és az ünnepek köré csoportosítva valósítjuk meg.

„Zöld Óvoda” vagyunk, ezért takarékoskodunk a vízzel, energiákkal, szelektíven gyűjtjük a papírt, komposztálunk, és újrahasznosítunk.

Etetjük itatjuk a madarakat, mivel „Madárbarát Óvoda” is vagyunk.

A jeles napokat, ünnepeket közös készülődéssel tartjuk.

Szülői értekezleteken, fogadóórákon, kézműves délutánon erősítjük kapcsolatunkat a szülőkkel.