Mazsola csoport

Óvodapedagógusok:
Molnár Lászlóné(Marika néni)
Végh Kinga(Kinga néni)

Dajka:
Tóthné Dóczi Éva(Éva Néni)

Munkánkat segíti Wang Claudia pedagógiaiasszisztens, és Molnár Irén Tünde néni

Gyerekkuckó Óvoda-Mazsola csoport-vegyes csoport. A Mazsola csoportba 17 kisgyermek jár. Ebből 2 tanköteles korú,12 középsős és 3 kiscsoportos gyermek van. 10 kislány, és 7 kisfiú jár a csoportba.Idén 3 új kisgyerek érkezett a csoportunkba.

A csoport beli munkánkat, gyógypedagógus, pszichológus és utazó gyógypedagógus is segíti. Az óvodai csoportunk tágas belsővel rendelkezik, minden korosztály számára megtalálhatóak a megfelelő játékeszközök. Sok időt töltünk a szabadban, ahol a gyerekek mozgásigényét különböző mozgásos játékkal és eszközökkel gazdagítjuk.
Minden napjainkat átszövi a mesélés, diafilm nézés, mondókázás, verselés, éneklés melyek által beszédkészségük, szókincsük folyamatosan bővül, fejlődik. Sokat színeznek, rajzolnak, szívesen gyúrmáznak. Sokféle vizuális technikával ismertetjük meg a gyerekeket. A vizuális polcon minden ehhez szükséges eszközt megtalálnak. A  fiúk általában építő és konstruáló játékokat játszanak, autóznak, vonatpályát építenek. A kislányok a babaszobai játékokat részesítik előnyben. A fiúk és a lányok is szeretnek korosztályuknak megfelelő társasjátékokat. Szívesen hívják a felnőtteket játékba. Ősszel paravánnal bővült a játékkészletünk.

A gyerekek ragaszkodnak a csoportban dolgozó felnőttekhez. A csoport többsége középső csoportos, így már vannak kialakult barátságok. A csoportszobában van lehetőségük elvonulni, ha szeretnének. A gyerekek számára fontos a szabad játék, amihez megfelelő időt, helyet eszközöket és játékokat biztosítunk. Arra ösztönözzük a gyerekeket, hogy önállóan is játszanak, próbálják ki önmagukat a különböző játéktevékenységekben. Ösztönözzük, hogy bátran válasszanak egyedül is játékot, és próbáljanak meg játszani vele: pl. forma-kirakó, párosító játék. Segítsenek egymásnak a rendrakásban és a csoport szokás és szabály rendszerének betartásában. A gyerekek önállóan öltözködnek, néha kisebb segítséget igényelnek. Önállóan étkeznek, bátorítjuk őket, hogy mindent kóstoljanak meg. A gyerekek elfogadták a közösséget, szeretnek óvodába járni. Betartjuk a folyamatosság, rugalmasság, differenciálás elveit. A mindennapos kezdeményezésekben szívesen vesznek részt a gyerekek.

A csoportunkban/óvodánkban tartandó hagyományok, zöld jelesnapok, ünnepek erősítik a kis közösségünket. Zöld óvodaként különös figyelmet fordítunk a környezet védelmére, a környezet szeretetére. A gyerekekkel közösen gondozzuk csoportunk kiskertjét. Ebben az évben új kolléga csatlakozik csoportunkhoz. Együtt alakítjuk ki a csoportunk harmonikus szeretetben gazdag légkörét. A gyerekek nyitott, érdeklődésére építve a tanuláshoz szükséges képességeik folyamatos fejlesztésével biztosítjuk, hogy készen álljanak a majdani iskola kezdésre. Célunk, hogy a gyerekek örömmel járjanak óvodába, és élményekben, sikerekben gazdag megtapasztalásokkal térjenek haza.