Alapítvány

Alapítvány a Fővárosi Bíróság a Gyermekkuckó Ovisokért Alapítványt nyilvántartásba vette 2010 július 2-án.

Alapítvány célja:

Az alapítvány elsődleges célja az óvodában folytatott oktatási-nevelési tevékenység támogatása, másodlagos célja az óvoda gyermekeinek, azok szüleinek rendkívüli esetekre vonatkozó szociális támogatása.

Az egészséges életmód alakítása vonatkozásában egészséges és biztonságos környezet kialakítása szükséges a csoportszobában és az Udvaron egyaránt.

Fentiekhez sok tárgyi eszköz (víztisztítók, párologtatók, só barlang, légtisztítók, EU. szabványos játékok, gyümölcscentrifuga, gyümölcsaszaló , személyi higiéniai eszközök) szükségesek.

Az érzelmi nevelés és szocializáció fejlesztésére és gyakorlására kirándulások, művészeti előadások, óvodai rendezvények, jeles napok óvodai megünneplése, ezekhez tárgyi eszközök biztosítása.

Az értelmi fejlesztés, nevelés megvalósításához, a gyermekek tapasztalatainak rendszerezéséhez, bővítéséhez, értelmi képességének és kreativitásuk fejlesztéséhez is a tárgyi eszközök beszerzése elengedhetetlen.

Az esztétikai nevelésben a gyermekek esztétikumának, szépérzékének fejlesztése érdekében is sok a tennivaló.

Az óvoda épületét, kertjét és udvarát úgy alakítanánk ki, hogy az szolgálja a gyermekek biztonságát, kényelmét, egészségük megőrzését, lehetővé tegye mozgás és játékigényük kielégítését, és a gyerekeket harmóniát árasztó színekkel, formákkal, anyagokkal vegye körül.

Ezekhez különböző játék, berendezés és foglalkozási eszközök beszerzése szükséges. Rendkívüli esetekben (például: tartós, súlyos betegség,- rokkanttá válás, baleset, haláleset, anyagi ellehetetlenülés) az alapítvány szociális támogatást nyújthat az óvoda gyermekei, illetve azok szülei részére.

Köszönjük az előző években nyújtott támogatásokat. Alapítványi pénzből vásároltunk projektort, hangosítót, homokozót, libikókát, mozgásfejlesztő játékot, környezeti neveléshez eszközöket.

Alapítvány adószáma: 18144019-1-42

Alapítvány számla száma: Budapest Bank 10102237-04315500-01003008

Bővebb tájékoztatást az Alapítványi hirdetőtáblán olvashatnak. Várjuk további felajánlásaikat.

Segítségüket előre is köszönjük a Gyerekkuckó Óvoda ovisai nevében!